TriviaQuiz

Cinco de Mayo Trivia

posted Apr 30, 2015, 11:20 PM by Simon Nguyen

This Cinco de Mayo trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers to the Cinco de Mayo trivia can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends. 

1. Cinco de Mayo is a celebration of which national heritage?
a) Spanish b) French c) Brazilian d) American e) Mexican 

2. As a holiday, Cinco de Mayo is meant to commemorate  
a) The fight for independence b) A national hero c) A historic battle d) The founding of a social movement e) None of the above

3. Is Cinco de Mayo an official federal holiday in Mexico?
a) Yes, it is the country’s most important holiday b) No, it is not a federal holiday

4. How do people celebrate Cinco de Mayo? (Best Answer)
a) Showcase Mexican heritage b) Take part in political rallies and parades c) Reenact the famous Battle of Puebla 

5. Which other holiday (from around the world) most resembled Cinco de Mayo in meanings?
a) Chinese New Year b) St. Patrick Day c) Oktoberfest d) Boxing Day e) Victory Day

6. True or False. Cinco de Mayo is also known as Mexico’s Independence Day. 

7. What does the term “Cinco de Mayo” mean in English?
a) Mayan Day b) Celebration of May c) The Fifth of May d) None of the above

8. Which of these items is an essential part of Cinco de Mayo celebrations? (Best Answer)
a) Festive food b) Traditional music c) Folk dance d) All of these

9. True or False. Singer Herb Alpert recorded a song titled Cinco de Mayo in his hit single Spanish Flea. 

10. The famous Battle of Puebla was between Mexican forces and the
a) French b) Spanish c) Americans d) Mayans e) Germans 

11. What year was the first Cinco de Mayo’s observance?
a) 1662 b) 1762 c) 1863 d) 1962 e) Unknown  

12. True or False. Cinco de Mayo is a state holiday in California.  

Answer Key:
1)e  2)c  3)b  4)a  5)e  6)False  7)c  8)d  9)True  10)a  11)c  12)False

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice

Korea Trivia Questions

posted Apr 17, 2015, 12:04 AM by Simon Nguyen   [ updated Apr 17, 2015, 12:08 AM ]

This Korea trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers to the Korea trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends.

1. Other than North Korea, South Korea also borders (by land)
a) Russia b) China c) Japan d) Both Japan and China e) None

2. The Korean traditional dress is called
a) The Hanbok b) The Chosŏn-ot c) Either A or B, by region d) There is no traditional dress

3. Which of the following Korean cuisines and dishes is the most common?
a) Gochujang b) Bulgogi c) mbab d) Kimchi e) Ramyeon

4. The South Korean flag features a Ying-Yang symbol and a quartet of
a) Swords b) Flowers c) Stars & stripes d) Arrows e) Trigrams

5. Korea was annexed by which country in 1910?
a) China b) Japan c) The United States d) Russia e) Great Britain

6. What is the national flower of Korea?
a) Cherry blossom b) Peach blossom c) Rose of Sharon d) Paper white flower e) None of the above

7. Korea was divided into North and South following what war?
a) World War I b) World War II c) Korean War d) Vietnam War

8. What is the national sport of the Korea Republic?
a) Archery b) Taekwondo c) Soccer (football) d) Starcraft e) Kite flying

9. According to government’s statistics, the most popular religion in South Korea is 
a) Christianity b) Buddhism c) Islam d) Judaism e) Ancestor worshiping

10. What is the capital city of reclusive North Korea?
a) Seoul b) Pyongyang c) Busan d) Tokyo e) None of the above

11. The most important holiday on the North Korean calendar is
a) New Year Day b) Independence Day c) Liberation Day d) Army Day e) Birthday of a Dear Leader

12. True or False. South Korea accounts for almost half of the total sales of popular video game Starcraft.

Answer Key:
1)e  2)c  3)d  4)e  5)b  6)c  7)b  8)b  9)a  10)b  11)e  12)True

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice

Spring Trivia Questions

posted Apr 5, 2015, 11:04 PM by Simon Nguyen   [ updated Mar 16, 2017, 7:28 PM ]

This spring trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers to the spring trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and happy seasons!

1. Which imagery is most associated with the spring season?
a) Blazing sun b) Snow c) Foliage d) Blossoms e) None of these

2. The first day of spring is technically called ________.
a) Spring solstice b) Spring equinox c) Either A or B

3. Spring months vary according to climate and geographic location. In North America, spring season starts in which calendar month?
a) January b) March c) May d) July e) September

April Fools' Day Trivia Questions and Anwers

posted Apr 2, 2015, 10:52 PM by Simon Nguyen

This April Fools' Day trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the April Fools' Day trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and happy pranks!

1. How does one celebrate April Fools' Day? 
a) Share fun jokes with friends b) Instigate riots c) Participate in carnivals and parades d) Play pranks on others

2. What animal/object is most associated with April Fools' Day? 
a) Wild horse b) Fancy mask c) Bunny d) Egg basket e) Fish

3. Which of these is an alternate name for April Fools' Day? 
a) Jokers' Day b) Pranks' Day c) All Fools' Day d) Disguise Day e) Fossil Fools Day

4. The first reference of April Fools' Day (in literature) dates back to 
a) 1392 b) 1492 c) 1592 d) 1692

5. Search engine giant Google is notorious for its April Fools' Day hoaxes. Which of these was one of them? 
a) False launch of Gmail b) Announcement of Pigeon Rank c) Google Map shows life forms on the moon d) Permanent black Google

6. On April 1, 1946, a powerful tsunami killed scores of unsuspecting people (who thought the warning was an April Fools hoax) at this pacific island. 
a) Hawaii b) Guam c) American Samoa d) New Guinea e) Fiji

7. The Iranians have their own version of April Fools' Day. This Persian holiday is called 
a) Sizdah Be-dar b) Sepandarmazgan c) Mehregan

8. In a 1980 April Fools' Day hoax, the BBC reported that the iconic Big Ben will undergo a drastic transformation. What was the transformation? 
a) Becoming a Swiss watch b) Double the size of the clock c) Go digital

9. On April Fools' Day of 2009, travel site Expedia offered exclusive flights to this highly desired space destination. 
a) The International Space Station b) The Moon c) Pluto d) Mars e) None of the above

10. One of the most famous April Fools' Day pranks in Holland was the news report of the collapse of which famous world monument? 
a) The Tower of Pisa b) The Statue of Liberty c) The Eiffel Tower d) The Taj Mahal e) The Pyramid of Giza

11. In 1996, restaurant chain Taco Bell announced that it had purchased (on April Fools' Day) which national treasure in an effort to help reduce government debts?
a) The Lincoln Memorial b) Liberty Bell c) The White House d) Yellowstone National Park e) Mount Rushmore

12. True or False. In Australia, April Fools' Day pranks and jokes should not last past noon.

Answer Key: 
1)d 2)e 3)c 4)a 5)b 6)a 7)a 8)c 9)d 10)a 11)b 12)True

Classifications: # of correct answers
12-10 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice

St. Patrick's Day Trivia Questions

posted Mar 5, 2015, 11:08 PM by Simon Nguyen   [ updated Mar 9, 2017, 10:31 PM ]

This St. Patrick's Day trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the St. Patrick's Day trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends. 

1. St. Patrick’s Day originated from which European country?
a) Great Britain b) Scotland c) Ireland d) France e) Italy

2. St. Patrick’s Day is observed in the month of  
a) February b) March c) April d) May e) None of the above

3. Which symbol is most associated with St. Patrick’s Day?
a) The Leprechaun b) A harp c) Triskele d) The Claddagh e) Shamrock

Mardi Gras Trivia Quiz

posted Feb 19, 2015, 11:44 PM by Simon Nguyen   [ updated Feb 19, 2017, 11:03 PM ]

This Mardi Gras trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the Mardi Gras trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends. 

1. Mardi Gras Day is also known as
a) Ash Wednesday b) Carnival Tuesday c) Fat Tuesday d) First Day of Lent e) None of the above

2. Mardi Gras is typically celebrated by 
a) Catholics b) Protestants c) Muslims d) Buddhists e) Everyone

3. When does the Mardi Gras season officially start?
a) After Ash Wednesday b) After the Epiphany c) After Christmas d) After Easter 

New Year Trivia Questions and Answers

posted Jan 1, 2015, 9:24 PM by Simon Nguyen   [ updated Dec 20, 2016, 10:57 PM ]

This New Year trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the New Year trivia questions can be found at the end of the quiz. Share them with friends and family.

1. Just as Santa Claus is the mascot of Christmas, who is the mascot of New Year’s Eve?
a) Father Time b) Baby New Year c) New Year’s Ghost 

2. The United States and Europe celebrate the New Year on January 1 of which calendar?
a) Lunar calendar b) Julian calendar c) Gregorian calendar d) Saka calendar 

3. How do the Japanese welcome in the Gregorian New Year?
a) Fireworks b) A Champagne toast c) Good luck kisses d) 108 rings of temple bells 

Autumn Trivia Quiz

posted Sep 23, 2014, 12:08 AM by Simon Nguyen   [ updated Sep 17, 2016, 11:18 AM ]

This autumn trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the autumn trivia questions can be found at the end of the quiz. Share them with friends and family. 

1. Which image of Nature is most associated with autumn?
a) Blooming flowers b) Snow c) Foliage d) Intermittent showers

2. In North America, autumn is more commonly known as ________.
a) Fall b) Football season c) No other name

3. The weather in autumn can best be described as ________.
a) Snowy and freezing b) Hot and dry c) Cool and breezy 

Martin Luther King Trivia Questions and Answers

posted Jan 19, 2014, 7:48 PM by Simon Nguyen   [ updated Jan 14, 2017, 4:47 PM ]

This Martin Luther King trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the Martin Luther King trivia questions can be found at the end of the quiz. Let us celebrate the life of the civil rights leader!

1. When did Martin Luther King’s Day become a U.S. federal holiday (first observance)?
a) 1984 b) 1986 c) 1988 d) 1990 e) 1992

2. Martin Luther King Jr. earned a PHD in ________.
a) Philosophy b) Communication c) Sociology d) Religious Studies e) Theology

3. During which president’s term did Dr. King deliver his famous "I have a Dream" speech?
a) Dwight Eisenhower b) John F. Kennedy c) Lyndon Johnson d) Richard Nixon 

Louisiana Trivia Questions

posted Nov 9, 2013, 10:12 PM by Simon Nguyen

This Louisiana trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the Louisiana trivia questions can be found at the end of the quiz. Happy reading, sha!

1. What is the official nickname for the state of Louisiana?
a) Bayou State b) Child of the Mississippi c) Pelican State d) Sportsman's Paradise

2. The capital city of Louisiana is ________.
a) New Orleans b) Baton Rouge c) Lafayette d) Metairie

3. The U.S. purchased the Louisiana Territory (which included the state) from France. Who was the French ruler(s) at that time?
a) Napoleon Bonaparte b) The Directory c) King Louis XVIII d) None of these

4. True or False. Louisiana is one of the five U.S. states that border the Gulf of Mexico.

5. On August 29, 2005, a deadly hurricane made landfall in Louisiana causing significant damages and losses of lives in the Gulf States. What is the name of this hurricane?
a) Andrew b) Rita c) Sandy d) Katrina

6. Asians have a small but significant presence in Louisiana. According to the U.S. Census, which ethnic group has the biggest population among Asians in the state?
a) Koreans b) Vietnamese c) Chinese d) Indians e) Other

7. The two biggest industries in Louisiana are agriculture (included fishing) and ________.
a) Tourism b) Energy c) Film production d) Financial services

8. True or False. Lafayette was previously the capital city of Louisiana.

9. In Louisiana, counties are called ________.
a) Provinces b) Locales c) Parishes d) Towns

10. New Orleans, Louisiana's largest city, is famous for its unique Mardi Gras celebrations. Mardi Gras is a French term for ________.
a) Fat Tuesday b) Super Tuesday c) March Madness

11. Christianity is the predominant religion in Louisiana. What is the largest Christian denomination?
a) Southern Baptists b) United Methodists c) Mormons d) Roman Catholics

12. True or False. New Orleans is several feet below sea level, which makes it vulnerable to flooding caused by hurricanes.

Answer key:
1)c 2)b 3)a 4)True 5)d 6)b 7)b 8)False 9)c 10)a 11)d 12)True

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice

1-10 of 123