TriviaQuiz‎ > ‎

Alabama Trivia Questions

posted Sep 25, 2013, 2:24 PM by Simon Nguyen

This Alabama trivia quiz has 12 multiple choice questions. Answers to the Alabama trivia questions can be found at the end of the quiz. Have fun and pass them on to friends and family.

1. The capital city of Alabama is ________.
a) Birmingham b) Montgomery c) Mobile d) Huntsville

2. Which of these best describes Alabama's typical climate?
a) Hot summer, very cold winter
b) Cool and rainy year round
c) Low temperatures and snowy
d) Hot to mild temperatures year round

3. Politically, Alabama is considered a _______.
a) Red State b) Blue State c) Neither

4. Explorers or settlers from which European country were believed to be the first from their continent to reach what is now present-day Alabama?
a) France b) Great Britain c) Spain d) Portugal e) Netherlands

5. Geographically, Alabama is located in which region of United States?
a) West b) Midwest c) Northeast d) South

6. What is Alabama's official state bird?
a) Mockingbird b) Brown thrasher c) Brown pelican d) Yellowhammer

7. During the Civil War, Alabama was on the side of ________.
a) The Union b) The Confederacy c) Neither (stayed neutral)

8. What system is used by Alabama to calculate the state income tax?
a) Progressive tax (brackets)
b) Flat tax (one rate)
c) No income tax

9. Which U.S. time zone is Alabama in?
a) Pacific b) Mountain c) Central d) Eastern

10. The University of Alabama is well-known for its excellence in collegiate sports. The school is a member of which athletic conference?
a) Big East b) ACC c) Big 12 d) SEC

11. Which of the following nicknames is NOT one commonly associated with Alabama?
a) Southern State b) Heart of Dixie c) Yellowhammer State d) Cotton State

12. True or False. Alabama is home to seven seaports on the Gulf of Mexico.

Answer key:
1)b 2)d 3)a 4)c 5)d 6)d 7)b 8)a 9)c 10)d 11)a 12)True

Classifications:
# of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments