TriviaQuiz‎ > ‎

Canada Trivia Questions

posted Oct 23, 2012, 11:57 PM by Simon Nguyen   [ updated Oct 26, 2012, 12:28 AM ]

This Canada trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the Canada trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and celebrate the Great White North.

1. Canada is among very few countries in the world to declare dual official languages, English and _____.
a) Spanish b) Portuguese c) French d) Russian e) Chinese

2. What is the official symbol of Canada?
a) Bald eagle b) Yellow star c) Lotus flower d) Maple leaf

3. Canada is an export-oriented country. Who is the Canadian biggest trading partner?
a) England b) France c) The United States d) Mexico

4. The official national sport (s) of Canada is _____.
a) Lacrosse b) Ice Hockey c) Curling d) Canadian football e) Both A and B

5. What do we call people who lived in Canada before European settlers came?
a) Native Canadians b) Aboriginal Peoples c) The Primitives

6. As winter sports are extremely popular in Canada, how many times has the country hosted the Winter Games?
a) 3 b) 2 c) 1 d) None as of 2012

7. Canada is a former colony of which country (s)?
a) Great Britain b) The U.S. c) France d) Spain e) None

8. What is the capital of Canada?
a) Montreal b) Toronto c) Quebec City d) Edmonton e) Ottawa

9. Who is Canada’s head of state?
a) The President b) Prime Minister c) Governor General d) Monarch of Britain

10. Which famous Canadian artist sang the theme song for the popular American movie Titanic?
a) Celine Dion b) Avril Lavigne c) Shania Twain d) Sarah McLachlan

11. The most prominent TV channel in Canada is _____.
a) TVA b) CBC c) CTV d) Télévision de Radio-Canada

12. True or False. Same-sex marriage is protected by Canadian laws.

Answer Key:
1)c  2)d  3)c  4)e 5)b  6)b 7)a  8)e  9)d 10)a 11)b 12)True

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments