TriviaQuiz‎ > ‎

Colorado Trivia Questions

posted Jun 10, 2013, 7:00 PM by Simon Nguyen   [ updated Aug 31, 2013, 10:06 PM ]

This Colorado trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the Colorado trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with friends and family.

1. The capital of Colorado state is ______.
a) Aurora b) Fort Collins c) Denver d) Colorado Springs

2. Colorado is located in which American time zone?
a) Pacific b) Mountain c) Central d) Eastern

3. Admitted into the Union on August 1st, 1876, Colorado was the _____ state to do so.
a) 28th b) 38th c) 48th d) None of these

4. Colorado uses what type of state income tax system?
a) Flat tax b) Progressive tax (income brackets) c) Millionaire tax d) No income tax

5. In 2012, Colorado was one of two U.S. states voted to legalize recreational use of which previously banned substance?
a) Heroin b) Cocain c) Marijuana d) All of them

6. Colorado is home to many U.S. air force bases. Which of the following is one of them?
a) Beale Air Force Base
b) Cannon Air Force Base
c) Creech Air Force Base
d) Buckley Air Force Base

7. The Denver Broncos is the most popular sports franchise in Colorado. The NFL team is part of which division in the American Football Conference?
a) AFC South b) AFC North c) AFC West d) AFC East

8. The common nickname for the state of Colorado is ________.
a) The Rocky Mountain b) The Centennial State c) The Beehive State

9. In July 2012, a mass shooting took place in a movie theater in Aurora, Colorado killing 12 people and injuring many others. What blockbuster movie was scheduled to air at that time?
a) The Amazing Spider-Man
b) Battlefield America
c) The Dark Knight Rises
d) Abraham Lincoln: Vampire Hunter

10. The state tree of Colorado is ______.
a) Blue spruce b) Ponderosa pine c) American elm d) Western hemlock

11. What is Colorado's official slogan?
a) "Sweet Home of Rocky Mountains" b) "Unbridled Spirit" c) "Colorful Colorado"

12. True or False. The Grand Mesa in Colorado is the third largest flat-top mountain in the world.

Answer key:
1)c 2)b 3)b 4)a 5)c 6)d 7)c 8)b 9)c 10)a 11)c 12)False, it's the largest.

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments