TriviaQuiz‎ > ‎

Golden Globes trivia

posted Dec 22, 2012, 5:25 PM by Simon Nguyen   [ updated Jan 8, 2013, 11:49 PM ]

This Golden Globes trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the Golden Globes trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and share them with your movie-geek friends.

1. The Golden Globes awards are given to individuals or groups for their excellence in which form of entertainment.
a) Television b) Stage c) Film d) Music e) A and C

2. Between the Golden Globes and the SAG Awards, which one is typically held in a date closest to the Oscars?
a) Golden Globes b) SAG c) Varies by year

3. Which TV network has been the exclusive broadcaster of the Golden Globes?
a) ABC b) NBC c) CBS d) FOX

4. What major venue has hosted the Golden Globes since 1961?
a) Beverly Hilton Hotel b) Dolby (Kodak) Theatre c) Staples Center d) Shrine Exposition center

5. Who is the organizer of the Golden Globes?
a) Screen Actor Guild
b) Hollywood Foreign Press Association
c) Academy of Motion Picture Arts & Sciences
d) National Academy of Recording Arts and Sciences

6. The current Golden Globe statuette is made primarily of gold and _________.
a) Crystal b) Platinum c) Marble d) Wood

7. Which of these award categories is no longer part of the Golden Globes?
a) Best Documentary Film b) Best Animated Feature Film c) Best Original Score

8. Excluding honorary awards, which famous actress holds the record for the most Golden Globes won for acting?
a) Katherine Hepburn b) Meryl Street c) Elizabeth Taylor d) Barbra Streisand

9. In what year was the first Golden Globes held?
a) 1942 b) 1944 c) 1946 d) 1948

10. How are the winners of the Golden Globes determined?
a) By a panel of media experts and past winners
b) By peer vote (other nominees)
c) By popular vote (fans)
d) By members of Hollywood Foreign Press Association (vote)

11. The Golden Globes ceremony is usually held in which month.
a) January b) February c) March d) Varies by year

12. True or false. Peter Jackson's Lord of the Ring: The Fellowship of the Ring won a Golden Globe award for Best Motion Picture.

Answer key:
1)e 2)b 3)b 4)a 5)b 6)c 7)a 8)b 9)b 10)d 11)a 12)False

Classifications: # of correct answers

10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments