TriviaQuiz‎ > ‎

Labor Day Trivia Questions and Answers

posted Aug 26, 2013, 8:19 PM by Simon Nguyen

This Labor Day trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the Labor Day trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and remember to show your appreciation for people who work.

1. What is the purpose of Labor Day in the U.S.?
a) To celebrate labor unions
b) To honor all workers
c) To raise awareness for the labor movement
d) All of the above

2. The American Labor Day marks the unofficial end of which natural season?
a) Spring b) Summer c) Autumn d) Winter

3. How is Labor Day usually celebrated in America? 
a) Rest and family b) Last-min vacation c) Back-to-school shopping d) All of these

4. What infamous incident in U.S. history led to the establishment of Labor Day as a holiday?
a) Tompkins Square Riot b) Great Railroad Strike of 1877 c) Bay View Tragedy d) Haymarket Riot e) Pullman Strike

5. Which U.S. President was the first to make Labor Day a federal holiday?
a) Teddy Roosevelt b) Franklin Roosevelt c) John F. Kennedy d) Grover Cleveland

6. What year was Labor Day first celebrated as a national holiday?
a) 1870 b) 1882 c) 1894 d) Not known

7. What happened during the Haymarket Massacre of 1886?
a) Anarchists attacked and killed police officers
b) Officers intentionally murdered workers on strike
c) Rampant acts of vandalism

8. Labor Day in the United States falls on the first Monday of which month of the year?
a) August b) September c) October d) November e) May

9. Which U.S. state does not recognize Labor Day as a public holiday?
a) Texas b) Oklahoma c) New York d) Illinois e) None

10. Where did the Haymarket Massacre take place?
a) Chicago b) New York City c) Washington D.C. d) Los Angeles e) Philadelphia

11. National Labor Union, the first nationwide labor federation in America, was founded in which year?
a) 1866 b) 1876 c) 1886 d) 1896 e) 1906

12. True or False. US president Woodrow Wilson appointed the first labor secretary in American history.

Answer key:
1)d  2)b  3)d  4)e  5)d  6)c  7)a  8)b  9)e 10)a 11)a  12)True

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments