TriviaQuiz‎ > ‎

Michigan Trivia Questions

posted Apr 4, 2013, 3:47 PM by Simon Nguyen

This Michigan trivia quiz features 12 multiple-choice questions. Answers to the Michigan trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and please support American-made cars.

1. What is the capital city of Michigan?
a) Detroit b) Grand Rapids c) Lansing d) Ann Arbor

2. Although it is no longer as important as it was previously, this industry remains the most vital part of Michigan's economy.
a) Agriculture b) Tourism c) Financial services d) Automotive/Manufacturing

3. In recent history, presidential candidates from which political party have generally won the Michigan vote?
a) Democratic b) Republican c) Another party

4. Lake Michigan and four other lakes are collectively known as ________.
a) The Great Lakes b) The Fab Five c) One Big Lake d) None of these

5. In term of population, what is the largest race group in Michigan?
a) Blacks b) Whites c) Asians/Pacific islanders d) Native Americans

6. Christianity is the predominant faith in Michigan. The biggest Christian group is ________.
a) Roman Catholic c) Eastern Orthodox d) Protestant/Evangelical - all groups

7. Michigan was the native home of which famous business icon?
a) Henry Ford b) Bill Gates c) John D. Rockefeller d) Warren Buffet

8. The postal abbreviation for Michigan (state) is ______.
a) MN b) ME c) MS d) MI

9. What is the official nickname for Michigan?
a) Wolverine State b) Pure Michigan c) Great Lakes State d) World's Motor Capital

10. Which of these universities is NOT located in Michigan?
a) Oakland University b) Wayne State University c) Northwestern University d) Madonna University

11. Based in Michigan, the Detroit Red Wings ice hockey team is one of the NHL's most accomplished franchises. As of 2012, how many Stanley Cups did the team win?
a) 11 b) 9 c) 7 d) 5

12. True or False. Peach blossom is Michigan's official state flower.

Answer key:
1)c 2)d 3)a 4)a 5)b 6)d 7)a 8)d 9)c 10)c 11)a 12)False

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments