TriviaQuiz‎ > ‎

Oklahoma Trivia Questions

posted Oct 1, 2013, 11:38 PM by Simon Nguyen

This Oklahoma trivia quiz features 12 multiple choice questions. Answers to the Oklahoma trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and don't forget your cowboy hat.

1. The most popular nickname for Oklahoma is ________.
a) Cowboy State b) Sooner State c) Lonestar State

2. What is the source for "Oklahoma", the state's official song?
a) A famous Broadway musical
b) An old folk song
c) A standalone work written exclusively for the state
d) Not known

3. Oklahoma City is the state's capital and largest city. What is the second largest city (by population)?
a) Norman b) Broken Arrow c) Tulsa d) Lawton

4. Politically, Oklahoma is heavily leaning ________.
a) Democratic b) Republican c) Neither, it's a purple state

5. What is Oklahoma's official animal?
a) Wild water buffalo b) Bald eagle c) American bison

6. College football is wildly popular in Oklahoma. The annual rivalry game between the University of Oklahoma and its in-state rival OK State is called ______.
a) Battle for the Bell b) Red River Rivalry c) Iron Bowl d) Bedlam Series

7. What U.S. time zone is Oklahoma in?
a) Pacific b) Mountain c) Central d) Eastern

8. Historically, Oklahoma has been known for their excellence in which industry?
a) Energy b) Financial c) Tourism d) Manufacturing e) Cattle and livestock

9. The official state flower of Oklahoma is ______.
a) Mistletoe b) Bluebonnet c) Pasqueflower d) Yucca

10. Which of these states does NOT bordered Oklahoma?
a) Texas b) South Dakota c) Arkansas d) Colorado e) Missouri

11. Due to its volatile climate, Oklahoma is most prone to which weather event?
a) Hurricane b) Blizzard c) Tornado d) None of these

12. True or False. No Native Americans lived in what is now Oklahoma before European settlers came.

Answer key:
1)b 2)a 3)c 4)b 5)c 6)d 7)c 8)e 9)a 10)b 11)c 12)False   

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments