TriviaQuiz‎ > ‎

Sukkot Trivia Quiz

posted Aug 12, 2013, 7:26 PM by Simon Nguyen

This Sukkot trivia quiz features 12 multiple choice trivia questions. Answers to the Sukkot trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy the Jewish holiday!

1. The Jewish holiday of Sukkot is also known as _________.
a) Jewish New Year b) Day of Atonement c) Feast of Tabernacles d) Feast of Unleavened Bread

2. When does Sukkot observance start in the Jewish month of Tishrei?
a) First day b) Tenth day c) Fifteenth day d) Twentieth day e) Last day

3. How many days does the holiday period of Sukkot last?
a) 1 b) 3 c) 5 d) 7 e) 10

4. During Sukkot, many Jews live and sleep in the Sukkah. What is a sukkah?
a) A large mansion b) A synagogue c) A religious recluse d) A temporary hut

5. Which of these plants or fruits is one of the Four Species associated with Sukkot (Talmudic) traditions?
a) Lulav (palm frond)
b) Hadass (myrtle leaf)
c) Aravah (willow branch)
d) Etrog (citron fruit)
e) All of the above

6. Which ancient figure is NOT one of the Seven Shepherds of Israel?
a) David b) Solomon c) Jacobs d) Abraham e) Isaac

7. What Jewish holiday occurs right after Sukkot?
a) Lag BaOmer b) Shemini Atzeret c) Tu Bishvat d) Pesach Sheni

8. Who was believed to be the principal author of the Torah, the scripture that established the traditions and rituals of Sukkot?
a) Ishmael b) Levi c) Amram d) Laban e) Moses

9. What is the original purpose of Sukkot celebrations?
a) To reminisce the Israeli wandering in the desert b) To commemorate a war victory c) To mark the end of Israeli exile in Egypt

10. The final day of Sukkot is called ________.
a) Chol HaMoed b) Hakhel c) Hoshana Rabbah d) Shemini Atzeret e) There’s no specific name

11. The temple where Jews gather for Sukkot to worship and to give thanks to God is called a ________.
a) Mosque b) House of Worship c) Church d) Pagoda e) Synagogue
12. True or False. Sukkot (first day) is NOT a mandatory public holiday in Israel.

Answer Key:
1)c  2)c  3)d  4)d  5)e  6)b  7)b  8)e  9)a  10)c  11)e  12)False

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments

335days since
Halloween