TriviaQuiz‎ > ‎

Summer Trivia Quiz

posted Jul 5, 2011, 11:35 AM by Simon Nguyen   [ updated Apr 15, 2013, 9:03 PM ]

This summer trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the summer trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and put your sunblock on.
  
1. The official first day of summer is technically called ________.
a) Summer solstice b) Summer equinox c) Either A or B

2. Which of these weather phrases best describes the summer season?
a) Cold and wet b) Hot and dry c) Cool and breezy d) None of these

3. What image of nature is most associated with summer?
a) Blooming flowers b) Tornado c) Blazing sun d) Foliage

4. The most popular summertime activity is ________.
a) Gardening b) Camping c) Going to the movies d) Taking vacation

5. What famous playwright or dramatist was the author of the fantasy epic, A Midsummer Night's Dream?
a) Oscar Wilde b) John Webster c) George Bernard Shaw d) William Shakespeare

6. Which American holiday unofficially signals the end of the U.S. summer season?
a) Memorial Day b) Independence Day c) Labor Day d) Mother’s Day e) None of the above

7. The term “summer solstice” is typically defined as ________.
a) When the sun is farthest from the celestial equator b) When night is longer than day c) When Earth’s two poles meet

8. Summer offers temporary job opportunities for which demographic?
a) Seniors b) Adults c) Young people d) None

9. What temperate season immediately precedes summer?
a) Spring b) Fall c) Winter

10. Americans celebrate their Independence Day in which summer month?
a) June b) July c) August

11. Which of these sporting events takes place during summer?
a) Super Bowl b) Stanley Cup final c) Champions League final d) Final Four e) Olympic Games

12. True or False. In most countries, students take the summer off from school.

Answer Key:
1)a 2)b 3)c 4)d 5)d 6)c 7)a 8)c 9)a 10)b 11)e 12)True

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments