TriviaQuiz‎ > ‎

U.S. Armed Forces Day Quiz

posted May 2, 2012, 11:32 AM by Simon Nguyen   [ updated Apr 14, 2013, 4:53 PM ]

This Armed Forces quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the U.S. armed forces trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and celebrate our brave heroes.

1. The U.S. Armed Forces is consisted of how many service branches (military only)?
a) 4 b) 5 c) 6 d) More than 6

2. Who is the commander-in-chief of the American armed forces?
a) The President b) The Defense Secretary c) Highest ranked general

3. What the minimum age requirement (without parental consent) for enlistment in the U.S. military?
a) 17 b) 18 c) 19 d) 21

4. Generals are the top ranked officers in the Air Force and Army. The top rank for officers (stars not specified) in the Navy is _______.
a) Colonel b) Naval captain c) Admiral

5. The U.S. military did not take part in which of these conflicts?
a) Vietnam War b) Korean War c) First Balkan War d) Persian Gulf War

6. A military student or trainee in the armed forces is called a ______.
a) Private b) Corporal c) Reserve d) National guard e) Cadet

7. Which military branch of the U.S. Armed Forces is the youngest (or newest)?
a) Coast Guard b) Air Force c) Marine Corps d) Navy

8. What is the name of the elite special ops unit credited for killing terrorist leader Osama bin Laden?
a) Navy Seal b) Green Berets c) MSOR d) Delta Force

9. The headquarter of the Defense Department and U.S. military in general is ________.
a) The White House b) The Pentagon c) The Capitol d) Too secretive to reveal

10. When is Armed Forces Day celebrated in the U.S.?
a) First day of May b) First Saturday of May c) Third Saturday of May d) Last day of May

11. The U.S. Armed Forces Day was created in ______. The first observance was celebrated the following year.
a) 1949 b) 1950 c) 1951 d) I don’t know

12. True or False. The five military branches of the U.S. Armed Forces are Army, Marine Corps, Navy, Air Force and Coast Guard.

Answer Key:
1)b 2)a 3)b 4)c 5)c 6)e 7)b 8)a 9)b 10)c 11)a 12)True

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments