TriviaQuiz‎ > ‎

World Series Trivia

posted Jul 26, 2011, 12:44 AM by Simon Nguyen   [ updated Oct 3, 2012, 5:25 PM ]

This World Series trivia quiz has 12 multiple-choice questions. Answers to the World Series trivia questions can be found at the end of the quiz. Enjoy and pass it on to your baseball loving friends.

1. The World Series, also known as the Fall Classic, is the annual championship series of which professional team sport.
a) Ice hockey b) Basketball c) Baseball d) Rugby e) Volleyball

2. What is the name of the sport league that organizes the World Series?
a) NFL b) NBA c) NHL d) NASCAR e) MLB

3. The World Series usually takes place during which month of the year.
a) September b) October c) November d) January e) February

4. The World Series is contested between the champions of National and American League. Which league has won more world titles?
a) American League
b) National League
c) A tie - as of 2011

5. The team with the most World Series wins is ________.
a) Chicago Cubs b) Boston Red Sox c) NY Yankees d) LA Dodgers e) Philadelphia Phillies

6. What form of natural disaster took place during the 1989 World Series?
a) Earthquake b) Hurricane c) Tornado d) Fire e) Volcanic disruption

7. Which of these teams has NEVER won a World Series as of 2010?
a) Kansas City Royals b) Arizona Diamondbacks c) Pittsburgh Pirates d) Milwaukee Brewers e) Toronto Blue Jays

8. Japanese baseball has its own version of the World Series. What is it called?
a) Nippon Series b) Japan Series c) Emperor Cup d) Tokyo Cup e) None of the above

9. Which World Series is the most watched in history (Nielsen -average per game)?
a) 1975 b) 1978 c) 1980 d) 1986 e) 1991

10. What TV network is the current broadcaster of the World Series?
a) NBC b) ABC c) ESPN d) CBS e) FOX

11. The World Series is a best of ______ series.
a) 3 b) 5 c) 7 d) 9 e) Vary by year

12. True or False. The winner of the American World Series competes with winners of other regions for a true World Title.

Answer Key:
1)c 2)e 3)b 4)a 5)c 6)a 7)d 8)b 9)b 10)e 11)c 12)False

Classifications: # of correct answers
10-12 Master, 7-9 Expert, 4-6 Intermediate, 0-3 Novice
Comments